Home Wie-is-wie Sofie Pootemans

Sofie Pootemans

Erelid

Sofie is geboren in Bonheiden (1993), maar opgegroeid op de wijk Kassei in Vilvoorde. Ze liep als kleuter en kind school op de stedelijke basisschool Kinderkoppen en haar puberjaren sleet ze op de banken van Het Atheneum. In 2011 studeerde ze af met een diploma Latijn-Wetenschappen en begon aan haar hogere studies aan de KU Leuven. Ze behaalde er een bachelor diploma in de Japanologie en een master diploma in de Europese Studies.

De politieke kriebel sloeg toe toen Sofie voor de eerste keer moest gaan stemmen en heeft haar sindsdien niet meer gelost. Ze is dan ook zeer tevreden dat ze haar steentje kan bijdragen aan het uitvoeren van het beleid van de partij, en niet enkel lokaal. Zo werkt Sofie sinds november 2017 als parlementair medewerker op het Vlaams Parlement: eerst voor Karim Van Overmeire, sinds eind januari 2019 voor Lorin Parys.

In haar vrije tijd kan je Sofie meestal terug vinden met haar neus in een spannend boek. Ze is van kinds af aan een fervent lezer, en heeft meestal meerdere boeken doorheen het huis slingeren. Daarnaast is ze een grote fan van muziek en pikt ze graag al eens een concert of een festival mee. Sofie houdt ook van fotografie, op reis zal je haar altijd met een fototoestel in de hand zien. Om de geest en het lichaam gezond te houden, gaat ze één keer in de week naar de yoga les. 

 
 
 
Sofie Pootemans Jong N-VA Vilvoorde